9 juli 2020

Goedkoopste energieleverancier? Hoe vind ik die en hoe stap ik over?

De goedkoopste energieleverancier kun je vinden via de vergelijker van StroomGasKompas. Je een aantal parameters opgeven die passen bij jouw situatie om op die manier de beste en goedkoopste energieleverancier te vinden voor jouw huishouden.

Waarom de goedkoopste energieleverancier?

Naast de kosten voor de hypotheek, huur en het rijden van auto’s vormt energie doorgaans de hoogste kostenpost bij de meeste huishoudens. Een interessante post om scherp naar te kijken en op te besparen! Het loont dus om ieder jaar op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Een energieleverancier moet overigens niet alleen goedkoop zijn maar ook goed! En passen bij jouw wensen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar groene stroom? Dan zoek jij de goedkoopste energieleverancier die groene stroom levert. Over het algemeen zijn er meerdere zaken belangrijk maar is de prijs het belangrijkst.

Welkomstcadeau
Er zijn ook leveranciers die misschien niet direct de goedkoopste zijn maar wel een welkomstcadeau aanbieden. Het kan zijn dat je hier (als je het welkomst cadeau omzet naar een bepaald bedrag die het vertegenwoordigt en dat omrekent naar kosten per maand) per saldo goedkoper mee uitkomt. De ervaring leert ons dat de goedkoopste energieleverancier vooral de laagste prijs per maand vraagt voor de dienstverlening. Het advies is dus om het welkomstcadeau buiten beschouwing te laten als je prijzen vergelijkt van verschillende energie leveranciers.

Terug naar de vraag; waarom de goedkoopste energieleverancier? Dat is dus simpelweg; omdat je daarmee veel geld kunt besparen en je maandelijkse lasten kunt drukken. De goedkoopste energieleverancier verandert ieder jaar. Daarom roepen energieleveranciers ook ieder jaar op om te switchen van aanbieder.

Wat zijn de nadelen van de goedkoopste energieleverancier?

Het is niet perse zwart/wit te zeggen dat een goedkope energieleverancier ook slechtere service levert. Sommige leveranciers hebben scherpere prijzen omdat ze groter inkopen of genoegen nemen met iets minder marge. Of; omdat ze minder marketingkosten hebben of hier op een andere manier mee omgaan.

Het is dus lang niet altijd zo dat de goedkoopste energieleverancier ook de minst aantrekkelijke is op ander vlakken.

Oke, hoe vind je de goedkoopste energieleverancier dan?

Zoals alles tegenwoordig online start, start ook je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier online. Ga naar een online zoekmachine zoals Google of Bing en type in: Goedkoopste energieleverancier en je komt een hoop advertenties en zoekresultaten tegen van leveranciers. Je zult ook vergelijkingssites tegenkomen in die zoekresultaten zoals StroomGasKompas.

Het is voor jouw situatie wellicht verstandig om via een dergelijke site een aantal goedkope energieleveranciers te vergelijken zodat je er zeker van bent de goedkoopste energieleverancier te kiezen die past bij jouw persoonlijke situatie.