16 mei 2019

Over Stroom Gas Kompas


stroom gas kompas logoDe wereld van energieleveranciers is drukbezet. Hoe kies je een energieleverancier die bij je past? Daar is deze site voor opgezet. Simpel en overzichtelijk. Een no-nonsens vergelijkingssite om energieprijzen te vergelijken van gas- en elektriciteit leveranciers. Het doel is: zoveel mogelijk inzicht bieden in de markt voor een zo goed mogelijk vergelijk. Dat doen we op twee manieren: 

1. Transparantie door inzicht geven in de markt

De site biedt informatie over de drukke en vaak onoverzichtelijke wereld van energie. Door meer kennis te geven over energieleveranciers, type energie, de herkomst van energie, de opbouw van de energierekening, de onderlingen verhoudingen tussen de partijen in de markt en onze eigen rol daarin als vergelijker, hopen we de keuze eenvoudiger te maken.

2. Een goede vergelijkingstool te bieden

Naast het informeren over de markt, bieden we een vergelijkingstool die doorlopend aan updates onderhevig is. Hierin zijn de meeste energieleveranciers opgenomen zodat je ze zelf kunt vergelijken om eventueel over te stappen.

Hoe verdienen wij dan geld?

Stroom Gas Kompas krijgt een vergoeding als er contracten afgesloten worden bij een van de leveranciers in de vergelijkingsmodule. Zo werken overigens de meeste vergelijkingssites.

De meeste vergelijkingssites beweren dat ze onafhankelijk zijn. Dat is niet helemaal waar, want als jij geen energiecontract afsluit, verdienen zij (dus wij ook) niets. Dat betekent dus dat we ergens wel degelijk afhankelijk zijn van de energieleveranciers want die betalen uiteindelijk onze commissie.

Maaarrr…we zijn wel 100% onafhankelijk als het gaat om de vergelijkingstool, de content op de website en hoe wij de partijen vergelijken.

Wij hebben dus GEEN voordeel bij het naar voren schuiven van bepaalde energieleveranciers en hebben daar dus ook geen voorkeur in. Jij vergelijkt echt zelf op basis van de informatie die de partijen jouw bieden, wij hebben daar geen invloed in en kunnen jouw daarin dus ook niet beïnvloeden.

Wie je ook kiest, onze vergoeding is hetzelfde. Hierin verschillen wij niet van andere vergelijkingssites.  En dat is wat ons betreft de enige goede manier. Het gaat om jouw energiecontract dus jij hebt recht op een eerlijk vergelijk.

Wie zijn wij? 

Stroom Gas Kompas is een onafhankelijke vergelijkingssite, wij gaan en staan waar we willen. Er is geen leverancier die we voorrang geven in ons advies. Als er een verkoop komt uit onze vergelijkingsmodule krijgen wij daar een percentage van. Het loont meestal om energie in te kopen via een vergelijkingssite (kan ook een andere zijn!) in plaats van direct bij de energieleverancier. Bij het inkopen via energie vergelijkingssites profiteer je namelijk van extra voordelige tarieven.

Overstappen op een nieuwe energieleverancier

Overweegt je dus over te stappen op een nieuwe energieleverancier, kijk dan via onze vergelijkingswidget op basis van uw regio, gezinssamenstelling, eventueel zelf opgewekte energie en andere factoren welke leverancier bij jouw het beste past. Naar de vergelijkingsmodule.