3 november 2019

Stroomaanbieders vergelijken

Binnen de totale energiebehoefte is stroom steeds belangrijker. Het gasverbruik staat onder druk en de meeste duurzame energievormen worden ingezet om stroom op te wekken. Vandaar dat steeds meer mensen hun energieleverancier vergelijken en kiezen op basis van stroomprijzen en minder op die van gas.

Elektriciteit wordt ook gezien als vervanger van gas-aangestuurde apparaten die we als consumenten en bedrijven gebruiken. Ook de bekende CV-ketel die gas omzet in warmte zal in de toekomst waarschijnlijk vervangen worden door elektrische apparaten die stroom omzetten in warmte. Het is overigens nog niet zover en er zijn nog een hoop vraagtekens over hoe de ontwikkeling zal verlopen van gas- naar stroomverbruik.

Steeds meer mensen in nieuwbouwwoningen hebben niet meer te maken met gas en zijn totaal afhankelijk van stroom. Vandaar dat het vergelijken van stroomaanbieders een belangrijk issue is voor veel huishoudens. Het vergelijken van stroomaanbieders leidt doorgaans tot de beste en goedkoopste keuze van aanbieder.

Via de energievergelijker van StroomGasKompas kunt u zelf stroomaanbieders vergelijken om tot de juiste keuze te komen voor nu en in de toekomst.