3 november 2019

Stroomaanbieders vergelijken, waarom en hoe?

Binnen de totale energiebehoefte is stroom steeds belangrijker. Het gasverbruik staat onder druk en de meeste duurzame energievormen worden ingezet om stroom op te wekken. Vandaar dat steeds meer mensen hun energieleverancier vergelijken en kiezen op basis van stroomprijzen en minder op die van gas. Stroomaanbieders vergelijken is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel verschillende soorten stroom-aanbieders en de herkomst van de energie is ook altijd in beweging.

Elektriciteit wordt ook gezien als vervanger van gas-aangestuurde apparaten die we als consumenten en bedrijven gebruiken. Ook de bekende CV-ketel die gas omzet in warmte zal in de toekomst waarschijnlijk vervangen worden door elektrische apparaten die stroom omzetten in warmte. Het is overigens nog niet zover en er zijn nog een hoop vraagtekens over hoe de ontwikkeling zal verlopen van gas- naar stroomverbruik. De energie-transitie is echter wel ingezet en de focus ligt op het opwekken van elektriciteit door de inzet van:

Op deze manier kunnen bedrijven en consumenten schonere energie gaan gebruiken van bronnen die minder milieueffecten hebben en niet opraken. Over iedere vorm van energieopwekking zijn voor- en tegenargumenten. Zo is het opwekken windenergie interessant maar ook horizon-vervuilend en niet continu.

stroomaanbieders vergelijken

Kernenergie is ook interessant maar daar is een brede maatschappelijke discussie over omdat er gewerkt wordt met radio-actieve materialen die gevaarlijk kunnen zijn. Ook zijn het materialen die in handen kunnen komen van kwaadwillende groepen waardoor het een omstreden energievariant is. Dit zijn allemaal zaken die ook invloed hebben op de keuze voor een stroomaanbieder en dit maakt het stroomaanbieders vergelijken soms een ingewikkeld proces.

Stroomaanbieders vergelijken loont

Steeds meer mensen in nieuwbouwwoningen hebben niet meer te maken met gas en zijn totaal afhankelijk van stroom. Vandaar dat het vergelijken van stroomaanbieders een belangrijk issue is voor veel huishoudens. Het vergelijken van stroomaanbieders leidt doorgaans tot de beste en goedkoopste keuze van aanbieder.

Via de energievergelijker van StroomGasKompas kunt u zelf stroomaanbieders vergelijken om tot de juiste keuze te komen voor nu en in de toekomst.