25 juni 2019

Vergelijken van energieprijzen, hoe en wat?

Bespaar op je energierekening door energieprijzen van verschillende stroom- en gasleveranciers te vergelijken. Er zijn meerdere factoren waarop je een energieleverancier kunt vergelijken zoals de herkomst van de geleverde energie.

Het een sluit het ander niet uit, zoek een energieleverancier die zowel qua prijs als op andere factoren past bij jouw behoefte!

Energieprijzen voor stroom & gas

Energieprijzen worden vergeleken op basis van het te verwachte verbruik aan kilowattuur (kWh) bij elektriciteit en de prijs per kuub (m3) bij gas. Je kunt kiezen voor een variabele prijs constructie of een vaste prijs constructie, afhankelijk van de energieleverancier en het aanbod.

Samenstelling energierekening
Let wel op, er zijn meer factoren van belang bij de samenstelling van de uiteindelijke energierekening. De energierekening bestaat naast de energiekosten uit andere componenten zoals de netwerkkosten en energiebelastingen.

Tip: Lees in dit artikel alles over de samenstelling van de energierekening.

Onafhankelijk en transparant vergelijken

Ga naar een onafhankelijke en transparante vergelijkingssite voor het maken van een goed energieprijzen vergelijk. Stroom Gas Kompas heeft zich toegelegd op het maken van een onafhankelijk vergelijk op een zo duidelijk mogelijke manier. Daarom verstrekken we doorlopend informatie om meer context te geven aan het vergelijken van energieleveranciers. Zo bent je zelf op de hoogte van hoe alles werkt en kunt je een goed vergelijk maken. En een leverancier vinden die niet alleen een goede energieprijs biedt, maar ook op andere vlakken past bij de energiewensen zoals de herkomst van de het geleverde gas- en stroomaanbod.

Ga naar de vergelijkingstool van Stroom Gas Kompas en vind de energieleverancier die bij jouw situatie past.